Protestactie tegen Baudet voorafgaande aan Pauw-debat in Rode Hoed

Op sociale media wordt opgeroepen om vanavond voor de deur van debatcentrum Rode Hoed aan de Keizersgracht te demonstreren tegen "Baudets seksisme en neofascisme." De Forum voor Democratie-voorman gaat daar in een liveshow van Pauw in debat met VVD-leider Mark Rutte.

Tientallen mensen hebben inmiddels op Facebook aangegeven naar de protestactie voor het debatcentrum te komen. De organisatoren van de demonstratie vinden dat Baudet "zichzelf steeds meer in het extreemrechtse kamp heeft geplaatst." "Zo verspreidde hij neonazi-propaganda uit Oostenrijk en kwam hij met een essay dat bol staat van seksisme."

Kritiek essay
Baudet kreeg deze week veel kritiek nadat hij in een essay zich kritisch uitliet over abortus en euthanasie. Ook beklaagt hij zich erover dat de moderne vrouw door het streven naar een carrière geen tijd meer heeft voor het bouwen van een gezin. Baudet zei gisteren bij WNL dat spindoctors van andere partijen het essay aangrijpen om ophef te creëren in de verkiezingscampagne.

"De reactie van de publieke omroep hierop is niet een scherpe veroordeling van Baudet en zijn ideeën maar het bieden van het grootst mogelijke platform voor zijn rechtse haat. Wij roepen op: stop de normalisering van extreemrechtse ideeën!", schrijven de demonstranten.

Confetti
De demonstranten verzamelen zich om 21:00 uur bij het Homomonument aan de Westermarkt en lopen vanuit daar naar de Rode Hoed. "Laten we de bruine haat weg kleuren en neem confetti in de kleuren van de regenboog mee."