Darter Harms wint Open Denemarken na Nederlandse finale

Wesley Harms heeft de het Open Denemarken gewonnen. De Nederlander versloeg in de finale van het BDO-toernooi landgenoot Willem Mandigers, met 6-3. Bij de vrouwen ging de titel naar Fallon Sherrock.

De meest bekende deelnemer aan het toernooi was ongetwijfeld Rafael van der Vaart. De voormalig profvoetballer won in de eerste ronde knap met 4-2 van Thomas Anderson. In de tweede ronde bleek Mogens Christensen met 4-2 te sterk. Er deden in Esbjerg 36 landgenoten mee.

Harms versloeg in de kwartfinale Aaron Turner met 4-0. In de halve finale moest Simon Stainton er aan geloven: 5-2. Titelverdediger Mandigers,  moest er in de finale aan geloven. Harms won met een 141-finish.

Zondag is er nog een BDO-toernooi. De Denemarken Masters zullen dan gespeeld worden. Voor Van der Vaart is dit toernooi na één wedstrijd afgelopen. verloor met 4-0 van oudgediende Per Laursen.