Karateka Lusse stunt met winst op wereldkampioen in Premier League

Karateka Bryan Lusse heeft voor een fraaie stunt gezorgd tijdens het Premier League-toernooi in Parijs, het hoogste niveau reguliere toernooien in het karate.

De 20-jarige Rotterdammer won in de klasse tot 75 kilogram van Bashar Al-Najjar uit Jordanië, waarna hij het op moest nemen tegen Bahman Asgari. De Iraniër is de regerend wereld- en Asian Games-kampioen, maar dat kon Lusse weinig schelen: hij klopte hem met 4-3. Andrea Minardi uit Italië moest er vervolgens ook nog aan geloven, maar tegen de Oekraïner Stanislav Horuna ging Lusse in de kwartfinales onderuit.

Nick Gerrese (-75kg) werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Saadi Ghulam uit Pakistan, Yassine El-Attar (-60kg) sneuvelde gelijk tegen de Italiaan Danilo Greco. Bij de dames ging Yamaika Kuyper (-50kg) gelijk onderuit tegen de Braziliaanse Jessica de Paula, terwijl Jaydin van der Eerden (-55kg) in ronde één verloor van de Italiaanse Lorena Busa. Zaterdag komen in de zwaardere klassen nog de nodige Nederlandse deelnemers in actie.