China is achterop de maan geland
Met de Chang'e-4 missie is China er in geslaagd om een ruimtevaartuig op de achterzijde van de maan te landen. Nadat de Chinese staatsmedia tot twee maal toe de berichtgeving over de landing introk lijkt het nu dan toch echt te zijn gelukt.
In 2014 ging er bij een eerdere poging nog het een en ander mis, de apparatuur aan boord van de maanlander kon de kou op de maan niet verdragen en had nog diverse andere technische problemen. Mede door deze eerdere mislukking is de Chinese overheid dit keer wat zuiniger geweest qua berichtgeving over de missie.
De raket met de maanlander aan boord werd overigens al op 7 december 2018 gelanceerd en heeft nog enkele weken rond de maan gevlogen. Dit was nodig omdat er moest worden gewacht tot de beoogde landingsplek in direct zonlicht kwam, de maanlander werkt namelijk op zonne-energie. De achterkant van de maan is een relatief onbekend terrein en het is nog onduidelijk wat er precies onderzocht gaat worden.
Eerder in mei 2018 werd er al een satelliet in een baan om de maan gebracht om te fungeren als communicatiemiddel voor de maanlander. Ook heeft de satelliet nog een andere functie met een Nederlands tintje. Astrofysicus Klein Wolt en zijn team ontwikkelden een radioantenne waarmee ze proberen de nagalm van de oerknal te detecteren.
Die zijn er dus nooit geweest
† Ryan Dunn (June 11, 1977 – June 20, 2011)
It's funny. All you have to do is say something nobody understands and they'll do practically anything you want them to.
VIVA LA ASSANGE¡
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
...zwaartekracht van de aarde in combinatie met de nog vloeibare jonge maan.
- Ik ben de reden voor wie voor zijn lijden reden zoekt!
- Those people who tell you not to take chances, they are all missing on what life is about.
En foto deskundigen....
Ga nu nog naar: https://forum2030.nl en meld je aan!
Er staan nota bene twee foto's bij het bericht, allebei afkomstig van de Chinezen; eentje waarin de belichting de maan grijs laat lijken, eentje waarin het bruin lijkt.
De achterkant van de maan wordt beschenen door de zon, dus komt er mooi geel licht op. De voorkant van de maan wordt beschenen door de reflectie van de Aarde. Dus komt er mooi gefilterd blauw licht op.
Wetenschap. Daar zit het woord 'weten' in. En 'weten' komt door 'leren'. 'Leren' komt onder andere door 'lezen'. En dit had je al kunnen begrijpen toen je de natuurkundeboekjes van je middelbare school las.
Nee en ze hebben er ook geen reflector geplaatst die al ruim 45 jaar gebruikt wordt...
[ Bericht gewijzigd door hoatzin op donderdag 3 januari 2019 @ 12:07 ]
It's a measure of the soul.
Neemt niet weg dat de opmerking waar ik op reageerde nog steeds vrij is.
foto
gehalte
Poetin, ga weg. Alsjeblieft.
† Ryan Dunn (June 11, 1977 – June 20, 2011)
It's funny. All you have to do is say something nobody understands and they'll do practically anything you want them to.
VIVA LA ASSANGE¡
Als dat wel zo was geweest dan zou de kern van zwaarder materiaal moeten zijn dan de mantel maar de Apollo-missies hebben aangetoond dat de structuur overal het zelfde is en er ook geen vulkanisch materiaal te vinden is.
Er zijn wel plekken met zwaarder materiaal maar dat zit ook in de mantel en ik niet naar de kern gezonken.
Als die nu ontdekt worden hebben we een probleem!!
Ik denk zelfs als ze daar wel landen dat het WO3 betekend.
Iets dat je zelf niet bezit getuige je verhaal hierboven.
Pink Floyd was er al in 1973.
Experience the past: Flickr
Support me on Patreon
Zie je bijv. bij new horizons ook goed.
Standaard (uiterst goeie telescoop overigens) neemt in principe niet in kleur foto's.
Daar is weer een aparte camera voor maar die is niet in staat hoge resolutie foto's te nemen.
Destijds zullen ze niet zulke tech al hebben gehad.
Wel benieuwd of ze ook even die alien installaties zullen laten zien.
Toch mooi om te zien dat nu ook de Chinezen de maan kunnen bereiken.
Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.
Laboro te salutante
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken