Darter McDine twee jaar geschorst voor cocaïnegebruik

Dopage in het darten. Darter Kevin McDine is twee jaar geschorst voor het gebruik van cocaïne. Hij werd betrapt tijdens de PDPA WK qualifier vorig jaar november. 

Op de dag van de PDPA Qualifier werd er een dopingtest bij de 33-jarige McDine afgenomen. Tijdens deze dopingtest is hij positief bevonden op de verboden stof benzoylecgonine, een metaboliet van cocaïne. Het witte poeder is terug te vinden op de lijst van verboden middelen en als sporter kan je er dan geen gebruik van maken. Hij heeft schorsing van twee jaar heeft ontvangen. De straf is terugwerkende kracht ingegaan, waardoor deze afloopt op 26 november 2019.

SupaMC kende zijn hoogtepunt aan het einde van de jaren nul. Hij haalde onder meer de halve finale op de Grand Slam of Darts in 2007 en de kwartfinale op de World Matchplay in 2008. In totaal deed McDine viermaal mee aan het WK bij de PDC. Zijn beste WK-resultaat noteerde hij in 2010, toen hij de derde ronde haalde. In 2011 en 2014 verloor McDine in de tweede ronde van respectievelijk Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen.

McDine gaat niet in beroep tegen zijn straf en zal de komende tijd niet te zien zijn aan de oche bij de toernooien van de PDC en BDO. Hij heeft zijn gebruik ook toegegeven. McDine had op de avond voor het kwalificatietoernooi een feestje met een hoop drank en dus ook een snuif. 

De volledige uitspraak is hier terug te lezen.