Ilott domineert in GP3 Red Bull Ring, safety car zorgt voor verwarring

Callum Ilott heeft op de Red Bull Ring in Oostenrijk met overmacht de eerste GP3-race van het weekeinde gewonnen. De 19-jarige Brit raakte bij de start niet in de problemen, pakte de leiding en stond die geen moment meer af, waarna hij met relatief ruim verschil won.

Vroeg in de race kwam de safety car de baan op en dat zorgde voor wat onduidelijkheid. Omdat er een auto op het rechte stuk stond begreep Alessio Lorandi, rijdend op plek twee, dat iedereen achter de safety car aan door de pitstraat zou rijden. Dat was echter niet het geval en alleen de Italiaan kwam naar binnen.

Lorandi zakte zo van de tweede plek naar een positie in het achterveld, maar gelukkig voor hem was de wedstrijdleiding coulant. Vanwege de verwarring stond men Lorandi toe om zijn tweede plek weer in te nemen voor de herstart. Die verloor hij uiteindelijk aan landgenoot Leonardo Pulcini, maar hij hield de Braziliaan Pedro Piquet wel van zich af en pakte zo een prima podiumplek.

In het kampioenschap deed Ilott uitstekende zaken. Met zijn zege passeerde hij de Franse kampioenschapsleider Anthoine Hubert, die als negentiende vertrok en na één ronde al elfde lag. Na nog wat gewonnen posities kwam hij echter in aanraking met ART-teamgenoot Nikita Mazepin en kon hij weer opnieuw beginnen, wat resulteerde in een zeventiende stek.