Depay held van Lyon met winnende goal in topper

Memphis Depay heeft zich zondagavond gekroond tot grote held van Olympique Lyon. In het uitduel met Olympique Marseille - een duel tussen de nummers vier en drie in de Ligue 1 - kopte de Nederlands international Lyon in extremis naar de winst.

Kenny Tete en Depay begonnen beiden op de bank aan het duel, waar Rolando in de eerste helft voor een voorsprong voor Marseille zorgde. Een eigen goal van Adil Rami bracht de gelijkmaker kort voor rust op de borden, waarna Houssem Aouar kort na rust Lyon op voorsprong zette: 1-2.

Toch ging het nog fout, want Kostas Mitroglou tekende ruim vijf minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Het leek even een gelijkspel te worden, maar in de absolute slotfase kwam de bal dan terecht bij Depay, die na een uur was ingevallen. De Nederlander kopte de bal raak en besliste het duel met de 2-3, die hij overigens nog wel wilde vieren met een gele kaart: hij trok namelijk zijn shirt uit, al tijden standaard goed voor geel.