Arsenal ook te kijk gezet in Brighton

Arsenal is het spoor volledig bijster in Engeland. Na twee nederlagen tegen Manchester City was ook Brighton & Hove Albion te sterk.

The Gunners verloren afgelopen week de finale van de League Cup én een thuiswedstrijd in de Premier League met 0-3 van City en zondag kon de ploeg zich herstellen in Brighton. Het team van Arsène Wenger begon echter dramatisch aan de wedstrijd. Binnen een halfuur had Brighton & Hove Albion een comfortabele voorsprong in handen.

Eerst scoorde Lewis Dunk nadat Arsenal-doelman Petr Cech helemaal mistastte bij een hoekschop en na 26 minuten stond het 2-0. Pascal Groß kreeg genoeg ruimte om vanaf rechts een voorzet te geven die door Glenn Murray binnen werd gekopt. Ook bij deze treffer ging Cech niet helemaal vrijuit.

Arsenal kwam daarna wat beter in de wedstrijd en Pierre-Emerick Aubameyang gaf de meegereisde fans vlak voor rust weer hoop. Van dichtbij maakte de Gabonees de aansluitingstreffer. De paal voorkwam meteen daarna dat de bezoekers met een kopbal van Laurent Koscielny nog vóór de pauze op gelijke hoogte kwamen.

Ook in de tweede helft creëerde Arsenal kansen. Keeper Matthew Ryan hield Brighton overeind bij pogingen van Henrikh Mkhitaryan, Alex Iwobi en Mesut Özil. Aan de andere kant leek Murray het duel in de slotfase te beslissen, maar in de aanloop naar zijn treffer stond een teamgenoot buitenspel. De gastheer hield wel stand en stijgt naar de tiende plaats. Arsenal blijft zesde en heeft liefst dertien punten achterstand op nummer vier Tottenham Hotspur.