Nederlandse floorballploeg keihard gevloerd

De Nederlandse ploeg is keihard onderuit gegaan in de kwalificaties voor het WK floorball, een soort hockey. Het WK wordt in december gehouden in Praag en Nederland hoopt zich voor het eerst te plaatsen.

Vooralsnog gaat het een beetje stroef op het kwalificatietoernooi in het Estse Tallinn, waar de top-2 zich voor het WK plaatst en de nummers drie moet hopen op gunstige resultaten in de andere groepen. Nederland speelde met 5-5 gelijk tegen België en ging vervolgens met 9-3 onderuit tegen Estland.

Vrijdag stond Finland te wachten en daar wordt je als Nederlandse floorballer niet vrolijk van: de Finnen zijn regerend wereldkampioen en samen met Zweden de absolute grootmachten in het mondiale floorball.

In de eerste van drie perioden ging het nog niet eens zo ongelooflijk slecht: Nederland wist dankzij Jeroen Bart te scoren en hield de schade beperkt tot zeven tegengoals. Daarna gingen de kampioenen echter los. Dertien goals in de tweede periode en twaalf goals in de derde brachten een 32-1 eindstand op de borden.

De wedstrijd is hier terug te kijken, voor de liefhebber (Bron: YouTube)