Baby overleden na verwijdering 13 naalden uit lichaam

In Tashkent, de hoofdstad van Oezbekistan, is een elf maanden oude baby overleden na wat bijzonder veel weg lijkt te hebben van een werkelijk walgelijk staaltje misbruik.

Het arme kind werd eerder in de week door de moeder naar het ziekenhuis gebracht, want de baby had een veel te hoge temperatuur en had moeite met plassen. In het lichaam van het jochie werden maar liefst zestien naalden gevonden op de röntenfoto's, in zijn buik, hart, nek, wervelkolom en blaas.

Door de verspreiding van de naalden was de hoofdchirurg van het ziekenhuis er zo goed als zeker van dat het jongetje ze onmogelijk zelf doorgeslikt kon hebben en dus was er maar één conclusie mogelijk: een of andere zieke geest heeft de naalden ingebracht.

Artsen slaagden er in eerste instantie in dertien van de stuk voor stuk potentieel dodelijke voorwerpen te verwijderen, de overige drie zouden later volgen. Helaas was dat te laat: het jongetje haalde het niet.

De politie heeft inmiddels een onderzoek gestart. De vader werkt volgens de moeder in het buitenland en zij verblijft met hun baby bij haar eigen moeder. "Niemand bezoekt ons, ik weet niet hoe dit heeft kunnen gebeuren."