Chelsea binnen 25 minuten langs Stoke City

Chelsea had zaterdag 25 minuten nodig om de drie punten veilig te stellen tegen Stoke City. De thuisploeg kwam flitsend uit de startblokken.

Al binnen drie minuten kwam Chelsea zaterdag op voorsprong. Antonio Rudiger kwam boven alles en iedereen uit om een voorzet van Willian succesvol te verlengen met zijn hoofd. Hierdoor kwam Chelsea al snel op 1-0 en zag het er naar uit dat het een mooie middag ging worden voor The Blues.

Zeker toen de ploeg van Antonio Conte vijf minuten later opnieuw het net wist te vinden. Danny Drinkwater maakte zijn eerste doelpunt voor Chelsea en zorgde voor de 2-0. Met een schitterend afstandsschot liet hij doelman Butland kansloos en zorgde hij voor de verdubbeling van de score.

In de 23ste minuut werd het feest compleet voor Chelsea. Stoke City had zelf nog geen schot op doel gelost toen de thuisploeg op 3-0 kwam door een treffer van Pedro. De Spanjaard nam de bal op aangeven van Willian perfect aan en schoof de bal vervolgens in de verre hoek.

Hierdoor ging Chelsea met een comfortabele voorsprong richting de kleedkamer. Eenmaal terug op het veld bleef het spelbeeld ongewijzigd, maar het duurde lang voordat dit resulteerde in meer treffers. Chelsea bleef aanzetten, maar zag Butland meerdere malen goed redding brengen.

Uiteindelijk moet Butland de bal alsnog twee keer uit het net halen. Een kwartier voor tijd maakte Willian er vanaf de stip 4-0 van en twee minuten voor tijd bepaalde Davide Zappacosta de eindstand op 5-0.