Anti-zwarte Zwarte Pieten willen nog protesteren in Dokkum

Diverse anti-zwarte Zwarte Pietorganisaties zijn alsnog van plan om een zinloze manifestatie te houden op de markt in Dokkum. Het gaat om actiegroepen die vergelijkbaar zijn aan Kick Out Zwarte Piet, die op de terreurdreigingslijst van de rijksoverheid staat als zijnde mogelijk gevaarlijk. De oproerkraaiers hebben aangekondigd komende zaterdag te zullen demonstreren, dat meldt Omrop Fryslân.

Het zou gaan om een manifestatie voor de vrijheid van meningsuiting, behalve als die mening is dat Zwarte Piet géén racisme is, en het recht om te demonstreren, behalve als je tegen anti-Zwarte Pieten demonstreert.

Volgens de initiatiefnemers is er sprake van, jawel daar is de bingoterm weer, 'institutioneel racisme' bij de overheid en de politie. Het is nog onduidelijk of de demonstratie ook doorgaat. Een demonstratie tegen Zwarte Piet bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum werd op de A7 bij Joure tegengehouden door een blokkade van mensen die vinden dat demonstreren op een kinderfeestje verre van wenselijk is.