Ten Hag ziet Labyad groeien als leider

Erik ten Hag hoopt dit seizoen steeds meer te zien van Zakaria Labyad. De oefenmeester voegde hem vorig seizoen aan zijn selectie toe.

Labyad had de tijd nodig om in vorm te komen bij FC Utrecht. Dit seizoen speelt hij tot dusver een belangrijke rol. Hij scoorde onder meer in de voorrondes van de Europa League.

"Zakaria is echt fit aan het worden. Ik denk dat hij zich meer en meer aan het ontwikkelen is als de patron van het elftal. Daarin moet hij nog een aantal stappen zetten, maar ik zie hem groeien", aldus Ten Hag tegen De Telegraaf.

Labyad heeft zelf ook een goed gevoel. "Het vorige seizoen was eigenlijk te vroeg afgelopen voor mij. Ik werd fitter en fitter, maar toen was het vakantie. In de voorbereiding heb ik keihard getraind om nog fitter te worden. Je ziet nu ook dat ik in de omschakeling in de eigen zestien kom."

Labyad ziet de pot tegen Lech Poznan als een goed voorbeeld. Hij was vermoeid maar droeg bij in de score. "Ik heb me er overheen gezet en als je dan twee minuten voor het einde nog zo’n sprint in kunt zetten en het overzicht kunt bewaren, dan geeft dat wel aan dat je op de goede weg bent."