Landa wint bergrit in Ronde van Burgos

Mikel Landa heeft in de Ronde van Burgos de bergetappe naar Picón Blanco gewonnen. De nummer vier van de Tour de France reed in de reed in de laatste tweehonderd meter weg bij zijn medevluchter De La Cruz. Door de ritwinst verstevigt de Spanjaard zijn leiderspositie. Jetse Bol was met een negende plaats de beste Nederlander in de rituitslag.

Martijn Budding van Roompot – Nederlandse Loterij zat mee in de vroege vlucht. De Nederlander had het gezelschap van negen andere renners. Onderweg naar de Picon Blanco ging Gatis Smukulis er alleen vandoor.

Smukulis begon met twee minuten voorsprong aan de slotklim van negen kilometer, maar op zes kilometer van de streep werd hij gegrepen door het peloton, waar Sky het tempo bepaalde. Op vier kilometer koos Enric Mas voor de aanval, maar werd al snel weer bijgehaald. Niet veel later reden Mikel Landa en David De La Cruz samen weg.

Met nog driehonderd meter te gaan probeerde De La Cruz zijn medevluchters te lossen, maar hij slaagde daar niet in. Klassementsleider Landa reageerde op zijn eigen tempo en niet veel later moest De La Cruz lossen bij zijn landgenoot.