FOK! Wat een weer: regen, regen, en onweer?

Wisselen in juli regen en zonneschijn ,
't zal het naaste jaar voor de boeren kermis zijn.

Het is vandaag overwegend bewolkt en 's ochtends valt er van tijd tot tijd een bui. In de middag neemt de kans op regen sterk toe en is er een grote kans op onweer. De temperatuur ligt tussen de 19 graden aan de kust en 22 graden in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is overwegend matig van kracht. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:47
Zon onder: 21:44
Zonkracht: 5/3

Nederland
 

Wikiweetjes van vandaag

1881 De 5-jarige Johannes Huibers, later bisschop van Haarlem, legt de eerste steen van het Centraal Station te Amsterdam.
1914 Oostenrijk-Hongarije stelt een ultimatum aan Servië. Het land krijgt 48 uur om te voldoen aan een aantal onmogelijke Oostenrijkse eisen. Een oorlog lijkt onvermijdelijk. (Juli-ultimatum)
1952 Generaal Mohammed Naguib leidt de Vrije Officieren (gevormd door Gamal Abdel Nasser, de echte persoon achter de coup) tegen koning Faroek van Egypte.
1967 In Detroit (MichiganVS) breken rassenrellen uit in de overwegend Afro-Amerikaanse en verarmde binnenstad. 43 mensen sterven en 1400 huizen verbranden.
1982 Op de set van de film The Twilight Zone slaat een geprepareerde helikopter te pletter, waardoor acteur Vic Morrow en twee jeugdige acteurs de dood vinden.
1987 De drie nog levende leden van de Beatles dagen platenmaatschappij EMI-Capitol voor de rechter wegens fraude met cd-royalty's.


qltel stond gisteren bovenop een berg in Tsjechie na een forse klim (Foto: qltel)
qltel stond gisteren bovenop een berg in Tsjechie na een forse klim (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!