Zondag benefietconcert Ariana Grande

Het Amerikaanse popidool Ariana Grande geeft zondag een benefietconcert in Manchester voor de slachtoffers van de aanslag na een optreden van de zangeres in de Manchester Arena. Haar platenmaatschappij maakte de datum van het optreden dinsdag bekend, nadat Grande het benefietconcert afgelopen weekeinde al had beloofd.

Tijdens het evenement zondag zullen volgens Britse media ook andere artiesten optreden als Justin Bieber, Coldplay, Katy Perry, Miley Cyrus en Take That. Ook Pharrell Williams, Usher en zanger Niall Horan van One Direction maken hun opwachting.

Door de aanslag vorige week maandagavond kwamen 22 mensen om het leven en raakten er meer dan honderd gewond. Ariana schortte haar concertreeks door Europa na het drama op. Ze schrapte onder andere twee concerten in Londen.

Het benefietconcert is in het stadion Old Trafford Cricket Ground. De kaarten gaan donderdag in de verkoop. De 23-jarige zangeres biedt de mensen die bij haar concert vorige week maandag waren, gratis kaarten aan. De BBC zal het concert rechtstreeks uitzenden via radio en televisie.  De opbrengst van het concert gaat naar de slachtoffers van de aanslag en de nabestaanden.

Zondag benefietconcert Ariana Grande
Zondag benefietconcert Ariana Grande (Foto: ANP)