Man verkracht zus, 'stigma is straf genoeg'

Een 20-jarige man uit Crescent City, Californië heeft maar 240 dagen voorwaardelijke celstraf gekregen voor het verkrachten van zijn 16-jarige zusje. De reden: bekend staan als incestueuze kinderverkrachter is volgens de rechter erg genoeg.

De man had al herhaaldelijk aangedrongen op seks bij zuslief, maar die weigerde dat steeds. Hij liet haar vervolgens zo veel wiet roken dat ze nauwelijks nog doorhad wie hij was of wat er gebeurde. Vervolgens verkrachtte hij haar.

De rechter gaf aan dat het meisje zelf haar kleding had uitgetrokken en niet bewusteloos was. Hoewel de jongeman het hele voorval op video heeft bekend, dacht de rechter verder ook dat er mogelijk niet genoeg bewijs was om een jury tot een veroordeling te laten komen.

Dat alles bij elkaar, plus de paar maanden cel en het feit dat 'het stigma' van een veroordeling wegens verkrachting, zou samen afschrikwekkend genoeg zijn om de man in de toekomst geen zussen of anderen meer te laten verkrachten.

Het plaatselijke OM is niet blij en 'is het volkomen oneens' met de uitspraak. De officier van justitie stelt: "Het signaal dat dit afgeeft is dat verkrachters die hun puberzusjes stoned maken en dan verkrachten, daarmee weg kunnen komen. Dat is niet een signaal dat ik zou willen geven."