Tande slaat slag in Vierschansentournee, jubileum Kasai

De Noorse schansspringer Daniel André Tande heeft een flinke slag geslagen in de Vierschansentournee. Tande won de derde wedstrijd op de Bergiselschans in Innsbruck, terwijl zijn concurrenten punten lieten liggen.

De wedstrijd in Innsbruck werd vanwege de te harde en onregelmatige wind ingekort tot één ronde. Daarin was Tande de beste, vlak voor de verrassende Noor Robert Johansson. De derde plek ging zeer verrassend naar de Rus Evgeniy Klimov, nog niet heel lang geleden overgestapt van de noordse combinatie.

De leider in de Tournee, de Pool Kamil Stoch, eindigde weliswaar als vierde, hij leverde de nodige punten in op Tande. Beiden profiteerden optimaal van het matige presteren van Stefan Kraft. De Oostenrijker houdt zijn derde plek in de stand nog wel, maar na plek achttien in Innsbruck is zijn achterstand met nog één wedstrijd te gaan vrij groot.

Voor Noriaki Kasai viel nog een jubileum te vieren: de sympathieke Japanner sprong zijn honderdste wedstrijd in de Tournee, waar hij in december 1989 in debuteerde. Na afloop van de podiumceremonie kreeg Kasai nog zijn eigen huldiging om hem te eren. 

De Vierschansentournee wordt vrijdag in Bischofshofen afgesloten.