Wereldrecord 'biermijl' ongeldig: niet genoeg gedronken

In het Amerikaanse Austin is zaterdag een wereldrecord gelopen op de biermijl voor de dames. Het record ging echter niet door: Ali Grace Morgan liet teveel bier in haar blikjes zitten. 

De regels voor de alsmaar populairder wordende biermijl zijn simpel: men moet vier ronden hardlopen, waarbij voor elke ronde een blikje of flesje bier met een minimale inhoud van 355 mL genuttigd moet worden. Het eerste biertje wordt negen meter voor de start genuttigd, om zo aan 1609 meter - één mijl - te komen. Om aan te tonen dat het blikje of flesje leeg is dien je deze boven je hoofd ondersteboven te houden voor je hem weggooit. 

In Austin stond het officieuze WK op het programma en Morgan domineerde bij de dames. Na 6:07 minuten kwam ze over de finish, één seconde sneller Erin O'Mara's wereldrecord. Ze had de blikjes echter niet helemaal leeggedronken en werd dus gediskwalificeerd. De winst ging daardoor naar de ruimschoots tragere Caitlin Batten, die een tijd van 6:29 minuten neerzette en daarmee op de vijfde plek op de eeuwige ranglijst staat.

Wil je ook een poging wagen? Het wereldrecord bij de heren staat op 4:34,35, een tijd waar uw redacteur zelfs zonder het onderweg drinken van meer dan een liter bier alleen maar van kan dromen. De Canadees Corey Bellemore is de houder van het record, waarmee hij wel meer dan tien seconden sneller is dan de nummer twee. De volledige recordlijsten zijn hier te vinden.

Bellemore liep in juli van dit jaar een wereldrecord in Londen (Bron: YouTube)