Skeletonster Flock haalt uit, 'rookie' Bos maakt indruk

Skeletonster Janine Flock heeft in Lake Placid met groot vertoon van macht de tweede World Cup-wedstrijd van het seizoen gewonnen. De Oostenrijkse was op de historische locatie in de VS - waar in 1932 al om olympisch goud gestreden werd - duidelijk de sterkste.

In de eerste ronde haalde Flock, die als eerste naar beneden mocht, al hard uit met een nieuw baanrecord. Haar tweede run was echter nog van grotere klasse. Weliswaar iets minder snel dan de eerste, maar in tegenstelling tot alle concurrenten kende ze nauwelijks problemen met de door de omstandigheden langzamer wordende baan. Aan het eind had ze maar liefst 0,81 seconden voorsprong op Lizzy Yarnold, de Britse olympisch kampioene. Met 1,15 seconden achterstand werd de Canadese Mirela Rahneva verrassend derde.

De Nederlandse Kimberley Bos maakte een uitstekende indruk. De 'rookie' kende twee weken terug in Whistler geen goed begin van haar World Cup-carrière, maar zaterdag ging het anders. Een vijftiende tijd in de eerste run liet ze volgen door een nog veel betere tweede afdaling: de achtste tijd, wat haar uiteindelijk de twaalfde plek opleverde. Joska le Conté haalde de tweede run niet en eindigde als gedeeld 21e.