Snowboardster Maas vijfde op big air

Snowboardster Cheryl Maas is tijdens de World Cup big air in Mönchengladbach als vijfde geëindigd. De Nederlandse haalde voor de tweede keer op rij de finale: eerder werd ze zesde in het Alpensia Resort, waar over ruim een jaar de eerste olympische big air-wedstrijd ooit gehouden wordt.

Maas liet in de finale een uitstekende eerste sprong zien, maar bij zowel de tweede als de derde sprong landde ze verkeerd. Ze werd voor controle naar het ziekenhuis vervoerd, maar daar bleek het vooral om oppervlakkige schade te gaan bij Maas. De Oostenrijkse Anna Gasser was wederom oppermachtig. Net als in Milaan en Zuid-Korea ging ze er met de zege vandoor, voor de tieners Katie Ormerod uit Groot-Brittannië en Miyabi Onitsuka uit Japan. 

Samenvatting van de vrouwenfinale (Bron: YouTube)

Bij de mannen pakte de Finse wereldkampioen Roope Tonteri de overwinning. Hij deed het in de finale net wat beter dan de Zwitser Jonas Bösiger en de Brit Billy Morgan. België was met twee man vertegenwoordigd in de finale, waar Seppe Smits en Sebbe de Buck genoegen moesten nemen met de plekken zes en acht. 

Samenvatting van de mannenfinale (Bron: YouTube)