Overwatch krijgt 'stay with group'-functie

Overwatch-protégé Jeff Kaplan heeft een nieuwe social feature geteaset, genaamd 'stay with group', waarmee spelers aan het einde van een match kunnen kiezen om een party te maken met hun teamgenoten uit die match. Een ideale functie voor mensen die veel solo spelen aangezien het gelijkgezinden makkelijker bij elkaar kan brengen.

Een van de grootste frustraties in Overwatch is dat mensen niet PTFO'en, oftewel zich niet bezig houden met de objective. Dit is funest in een game waarin teamspel de sleutel tot succes is en niets is irritanter dan teamgenoten die een beetje doelloos in hun eentje door de levels ronddwalen. Met de nieuwe functie, die helaas (vooralsnog?) alleen in de competitive matches beschikbaar komt, kunnen spelers kiezen om een party te vormen met hun teamgenoten aan het einde van een match. Dit maakt het een stuk makkelijker om de serieuzere spelers te onderscheiden van mensen die graag in hun eentje willen aankloten en geen wezenlijk onderdeel van het team uit maken.

Het is geen wondermiddel, je zal nog steeds af en toe ingedeeld worden met een stel lamzakken, maar zodra het klikt met teammates die wel leuk meedoen heb je straks dus de mogelijkheid om dat team te behouden. Wanneer de feature naar PTR of public komt is niet bekend, maar Kaplan zegt dat we de feature in de gaten moeten houden. het is een van de op handen zijnde veranderingen in Overwatch, naast een berg grote tweaks voor Symmetra, en de introductie van de nieuwe map Oasis.