Vanavond nieuw op tv: Kaaskop of mocro? en De week van PowNed

De vakantie is voorbij, en daarmee ook de tijd van alleen maar herhalingen op televisie. Alle grote zenders hebben hun najaarspresentatie gehouden, dus is het nu tijd om te genieten van allerlei nieuwe programma's. Wat is er vanavond nieuw op televisie?

Op de NPO3 zien we vanavond het eerste deel van het vierdelige egodocument Ajouad: kaaskop of mocro? In dit programma geeft Ajouad El Miloudi, bekend van Puberruil en Keuringsdienst van Waarde, een kijkje in het leven van een Nederlandse Marokkaan en gaat hij op zoek naar antwoorden binnen de Marokkaanse cultuur over onder andere liefde, seks en imago. Ook zoekt hij naar zijn ware identiteit. Hij is opgegroeid in beide culturen, en het is aan hem te bepalen welke het meest invloed op hem heeft, aldus Ajouad. Het programma start om 21:05. Op het forum is er een topic waar over dit programma gepraat kan worden.

PowNed is terug van weggeweest. Na te zijn gestopt met het dagelijkse PowNews in 2014, kwam er een wekelijkse late-night talkshow: Studio Powned. Dat was kijkcijfermatig geen succes, dus zijn ze nu weer terug met wat we van hen gewend zijn: nieuws. De Week van PowNed is vanaf vanavond elke donderdag te zien om 22:20 op NPO3. Wordt het weer zoals vanouds leuk, of zal het falen zoals Studio Powned? Erover praten kan hier.

Niet helemaal nieuw (want vorige week begonnen), maar toch waard om vermeld te worden: De Verenigde Staten van Eva, waarin Eva Jinek dwars door Amerika reist om Amerikanen beter te begrijpen, en te ontdekken of het land van haar jeugd nog bestaat. Vanavond staat vrijheid centraal, want wat betekent vrijheid en waar ligt de grens van vrijheid voor Amerikanen? Vanaf 22:20 op NPO1. Meepraten over het programma? Dat kan hier.

Waar kijk jij naar uit, wat ga jij kijken vanavond? Laat het weten in de reacties!

dFoto: ANP