Beachvolleybalsters met moeite langs Costa Rica

Beachvolleybalsters Marleen van Iersel en Madelein van Meppelink hebben ook hun tweede wedstrijd in de poulefase van de Olympische Spelen met 2-0 (21-16, 21-16) gewonnen. Het duo trof het Karen Cope Charles en Natalia Alfaro uit Costa Rica, de zwaktste ploeg van de poulefase, die zich niet zonder slag en stoot gewonnen gaven.

Aan het begin van de wedstrijd was het niet Nederland die het initiatief nam, maar Costa Rica. Al vrij snel keken Van Iersel en Van Meppelink, na meerdere slordigheidsfouten, tegen een achterstand van 0-4 aan. Het duo wist zich te herpakken, maar het gat richting de tegenstanders werd met moeite gedicht. Pas bij de 9-9 werden de Costa Ricanen geëvenaard en pas vanaf de 12-12 wist Nederland uit te lopen en vrij makkelijk de set binnen te halen.

Ook in de tweede set bleef het Nederlandse duo moeite houden met hun tegenstanders. De voorsprong wisten ze wel punt voor punt uit te bouwen, maar het gat zou pas laat in de set groter worden dan twee punten. De Costa Ricanen begonnen fouten te maken en wisten niet meer te voorkomen dat ook de tweede set naar de Nederlanders ging.