Mosselen gekocht van loterijgeld

Veel mensen zouden een gat in de lucht springen bij het winnen van een groot bedrag in een loterij. Dat gebeurde een echtpaar uit het Belgische Kalmthout, net over de grens met Nederland. Ze spelen al jaren mee met altijd dezelfde cijfers en hadden 6 cijfers goed.

Het echtpaar van middelbare leeftijd won exact 1.665.263 euro. Ze kochten er een portie mosselen van en schonken de rest van het geld aan een goed doel. "Welk goed doel dat is, weten we niet. Heel vaak wordt dit soort bedragen geschonken aan een stichting die verbonden is aan ziekenhuizen. We kunnen dit echter niet bevestigen," vertelt Kiki Vervloesem van de Nationale Loterij van België.

"Toen het koppel zich bij ons aanbood met het winnend biljet reageerden ze heel rustig. Ze wisten precies wat ze met het geld wilden doen. Het feit dat ze gewonnen hadden, gingen ze vieren door eens goed mosselen te eten en daarna spelen ze gewoon verder.”

Mocht je trouwens een lot hebben gekocht voor de loterij van 26 maart dan is het wellicht verstandig om de cijfers nog even na te kijken, de winnaar van 6.176.202 euro heeft zich namelijk nog niet gemeld.