Geen Broersen en Vos in Götzis

Nadine Broersen laat verstek gaan bij de Hypo-Meeting in Götzis. De wedstrijd, traditioneel een van de belangrijkste niet-titeltoernooien voor de meerkampers, wordt komend weekend gehouden. De Nederlandse wil zich echter richten op het EK in Amsterdam en Rio.

Broersen komt net terug van een blessure, maar voor haar gevoel is het niet verstandig om deel te nemen in Götzis. "Na een langere periode met blessures voel ik mij op dit moment eigenlijk hartstikke goed. De trainingen gaan goed en ik wil een periode met goede trainingen nu graag doorzetten.", wist ze te vermelden op haar Facebook.

Ook Ingmar Vos zal niet deelnemen in Oostenrijk. De tienkamper was voornemens de Olympische limiet hier te halen, maar ook bij hem gooien blessures roet in het eten. Hij heeft teveel last van zijn achillespees.

Al eerder werd duidelijk dat hordenloopster en zevenkampster Nadine Visser alsmede Eelco Sintnicolaas door blessures en een operatie niet deel konden nemen. Hierdoor blijft het deelnemersaantal vanuit Nederland op 3 steken met Pieter Braun, Pelle Rietveld en Anouk Vetter. Voor Rietveld staat er de belangrijke taak om minimaal 8145 punten te behalen zodat ook hij naar de Olympische Spelen mag, net als Sintnicolaas, Broersen, Vetter, Braun en Visser.