Groenendijk weg bij Excelsior

Alfons Groenendijk vertrekt als trainer bij SBV Excelsior. Dat laat de Rotterdamse club donderdag via een persbericht weten. Groenendijk was vanaf juni 2015 werkzaam bij de Kralingers. Op de officiële website wordt bekend gemaakt dat beide partijen "in goed overleg" uit elkaar zijn gegaan. "Natuurlijk zijn we allemaal enorm trots op wat we hebben bereikt met Excelsior", zegt de trainer.

"We wisten dat het een lastig jaar zou worden en ik denk dat we uiteindelijk hartstikke blij kunnen zijn dat we ons als Excelsior rechtstreeks hebben kunnen handhaven. Het is echter ook een zwaar seizoen geweest. Na zondag heb ik alles voor mezelf op een rij gezet en geconcludeerd dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging. Dat heb ik zo ook aan de clubleiding laten weten."

Een dag eerder liet directeur Ferry de Haan nog weten dat hij verwachtte dat Groenendijk zou aanblijven. Een dag later ziet de situatie er echter volledig anders uit. "Wij zijn heel erg trots dat we ons voor het tweede achtereenvolgende seizoen hebben weten te handhaven in de Eredivisie. Voor Excelsior een prima prestatie", aldus De Haan.

De trainer had bij Excelsior een contract voor nog een seizoen, maar deze verbintenis wordt ontbonden. "Wij hebben zijn besluit te respecteren", besluit de bestuurder.