'Russische topvolleyballer positief op psychedelische drug'

De Russische topvolleyballer Aleksey Obmochaev is betrapt op het gebruik van verboden middelen. Verrassend genoeg gaat het dit keer eens niet over het sinds 1 januari verboden hartmedicijn meldonium, wat deze maand al vele 'slachtoffers' heeft geëist. Obmochaev zou volgens Russische media betrapt zijn op een psychedelische drug. Of het ermee te maken heeft zal alleen hijzelf weten, maar de speler is recentelijk gescheiden van mede-international Natalia Obmochaeva.

De 26-jarige libero werd al een tijdje niet meer opgesteld door zijn club Dinamo Moskou. De laatste wedstrijd waarvoor hij aangemeld werd in de Russische Super League dateert van 9 maart, toen Dinamo het opnam tegen Lokomotiv Novosibirsk. Zijn aanmelding werd echter niet geaccepteerd en sindsdien trainde hij ook niet meer mee bij de club. 

Obmochaev is de tweede Russische topvolleyballer die betrapt is op verboden middelen. Eerder was Aleksandr Markin al de sjaak: hij werd zoals te doen gebruikelijk wél betrapt op meldonium. De Russische volleybalploeg zou nu in zeer grote problemen kunnen zitten. De olympisch kampioen zou door twee positieve gevallen gediskwalificeerd kunnen worden van het olympisch kwalificatietoernooi, waar deelname aan de Spelen in Rio afgedwongen werd. In dat geval zou Frankrijk het ticket krijgen en zou Duitsland plotseling alsnog naar het wereldwijde OKT mogen.