CL: Uitslag Benfica - Zenit Sint-Petersburg

Na een tamelijk slaapverwekkend duel trok Benfica uiteindelijk aan het langste eind in het achtste finale-duel in de Champions League. In de blessuretijd kopte Jonas de Portugezen naar de overwinning op Zenit Sint-Petersburg; 1-0.

Het duel met Benfica was voor enkele spelers van Zenit een reünie met hun voormalig ploeggenoten. Axel Wistel, Ezequiel Garay en Javi Garçia kwamen allen in het verleden uit voor de ploeg uit Lissabon, maar kozen voor het grote geld in Rusland. In eigen land gaat het Zenit echter nog niet voor de wind, hoewel het in het miljoenenbal wel overtuigend groepswinnaar werd.

Benfica begon het duel fel en had vanaf de eerste minuut het overwicht. Echter wisten de Portugezen dit veldoverwicht niet om te zetten in kansen. De thuisploeg speelde in een te laag tempo waardoor de smaakmakers niet in stelling konden worden gebracht. Nico Gaitán ging daarom zo nu en dan op avontuur maar zijn acties strandde in schoonheid.

De eerste kans van de wedstrijd was toch voor de thuisploeg. Benfica viel aan via de rechter vleugel waar Pizzi onstnapt was. De voorzet was goed, maar het puntertje van Samaris had niet genoeg kracht op Lodygin te verrassen. Jonas scoort in de competitie gemakkelijk maar wist in de eerste helft zijn stempel niet te drukken. De Braziliaan probeerde het daarom een keer uit de draai van afstand, maar de inzet ging net voor de goal langs. Na een tamelijk saai eerste helft werd er daarom met de brilstand gerust.

Het tempo bleef te laag bij Benfica. De thuisploeg was het aan de stand verplicht in eigen huis een resultaat te halen, maar Zenit trok zich ver terug op de eigen helft. Na twintig minuten voetballen was de doelman aan Russische kant nog niet in verlegenheid gebracht. In de zeventigste minuut zorgde Gaitán toch voor wat gejuich. De Argentijn controleerde de bal goed op aangeven van Jonas, maar het schot werd door Lodygin gekeerd.

Beide ploegen brachten in het laatste kwartier toch nog wat aanvallende impulsen in de ploeg maar ook dat mocht niet baten. Aleksandr Kokorin is normaliter een leuke speler om te zien, maar ook de Russische spits kon geen potten breken. Kostas Mitroglou werd ook uit zijn lijden verlost na een onzichtbaar optreden. Topscorer Jonas besliste uiteindelijk het slaapverwekkende duel. Uit de vrije trap kopte de Braziliaan bekeken het leer achter Lodygin. Zo gaat Benfica met een goede uitgangspositie over drie weken naar Sint-Petersburg.