FOK! Wat een weer: bewolking, regen en wind

Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking hand over hand toe en gaat het in de middag ook nog eens regenen van tijd tot tijd. De aanvankelijk stormachtige wind uit het zuidwesten neemt in de loop van de dag in kracht af. De maximumtemperatuur ligt vandaag rond de 9 graden. 

Voor de verandering even een wiki-weetje los van de dagelijkse wiki-weetjes. Vandaag bestaat het KNMI namelijk 162 jaar. Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut werd in 1854 opgericht. Chistophorus Buys Ballot was de eerste directeur van het weerinstituut. 

Zon op 08.22
Zon onder 17.25

Oke, getuige de vele malen dat het KNMI code geel heeft afgegeven is onderstaande foto van NatteKat wel op zijn plaats vandaag. Het valt me nog mee dat de scooter nog overeind staat. 

Omgewaaide fietsen (Foto: NatteKat)
Omgewaaide fietsen (Foto: NatteKat)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

  Wikiweetjes van vandaag
 1995 Circa een kwart miljoen mensen werden geëvacueerd omdat de rivieren De Maas, Waal en de IJssel buiten hun oevers dreigden te treden. 
 1990 McDonalds opende zijn eerste Russische vestiging in Moskou.
 1876

De Indianen werden door de overheid van de Verenigde Staten gedwongen om in reservaten te gaan leven. 

 1915 In de Eerste Wereldoorlog zette Duitsland voor het eerst gifgas als wapen in. 


Compilatie van beelden van de evacuatie.