Murray slaat zich via Ferrer naar halve finale in Melbourne

Andy Murray heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Australian Open. In Melbourne speelde de Brit al zijn zevende kwartfinale op rij en inmiddels haalde hij in de laatste zeven edities zes keer de halve eindstrijd. Dit keer moest David Ferrer eraan geloven, nadat de Brit hem in vier sets naar huis stuurde.

Murray brak zijn Spaanse opponent relatief vroeg in de eerste set, waar Ferrer ondanks twee breakkansen niks meer tegen kon doen. In de tweede set was het juist Murray die vroeg zijn opslag inleverde, maar hij kon het later weer ongedaan maken en dus was er een tiebreak nodig. Daarin was Ferrer na een pittig duel de beste: 7-5. 

Het duel, gekenmerkt door lange rallies, werd in de derde set na een break van Murray onderbroken om het dak dicht te doen met het oog op de naderende regen. De Brit ging verder waar hij gebleven was en won de set relatief simpel. Beide spelers braken elkaar vroeg in de vierde set, maar bij 3-2 brak Murray de Spanjaard en vanaf dat moment was het gedaan met Ferrer. Na bijna 3,5 uur was het eerste matchpoint raak voor Murray: 6-3, 6-7 (5), 6-2, 6-3.

Het is een historisch toernooi voor de Britten, want voor het eerst sinds 1977 staat er zowel bij de dames als bij de heren een Brit in de halve finales, nadat ook Johanna Konta daar al in slaagde.