Faber na debacle: "We stonden kinderlijk te verdedigen"

De nederlaag van NEC op bezoek bij Topklasser HHC uit Hardenberg mag een afgang worden genoemd. Trainer Ernest Faber was na afloop zwaar ontevreden over NEC.

"Gezien onze kwaliteiten zijn wij beter en moet je gewoon winnen", vertelde een teleurgestelde Faber na aflop tegenover Omroep Gelderland. "Wat dat betreft hebben wij niet thuis gegeven vandaag. En miste ik in alle opzichten de ambities van de spelers", zei hij na de beschamende 2-0 nederlaag in Hardenberg.

HHC begon steeds meer te geloven in een goed resultaat, terwijl NEC erg matig voor de dag kwam tegen de Topklasser. "Een slappe eerste helft en je mist de overtuiging in de tweede helft. Dan ga je met 2-0 de bietenbrug op. En dan staan we natuurlijk kinderlijk te verdedigen bij die twee doelpunten", aldus Faber.

Waar het feest is in Hardenberg, is het in Nijmegen nu vooral tijd voor bezinning. "Iedereen kan in de bus nadenken over wat hij heeft gepresteerd vandaag. En dan mogen ze morgen netjes komen vertellen hoe ze het de komende tijd in gaan vullen. Ik hoop dat dat mij en de club bevalt", zei de oefenmeester tot slot.

Faber na debacle: "We stonden kinderlijk te verdedigen" (Pro Shots / Joep Leenen)
Faber na debacle: "We stonden kinderlijk te verdedigen" (Pro Shots / Joep Leenen)