Oud-Twentespeler Arnautovic zet Manchester City te kijk

Manchester City heeft een gevoelige nederlaag 2-0 geleden op bezoek bij Stoke City. Zaterdagmiddag was een oud-Twente aanvaller Marko Arnautovic hoofdverantwoordelijke voor die knieval. Binnen tien minuten was het raak in Stoke-on-Trent.

Arnautovic kon op aangeven van oud-Inter vleugelflitser Xherdan Shaqiri het leder in het doel van City werken. Een nachtmerrie voor City-coach Manuel Pellegrini, en een droomstart voor het team van Erik Pieters en Ibrahim Afellay.

Aan de andere kant hield Jack Buttland Kevin De Bruyne van het scoren af met een fabelachtige reflex. Na een kwartier voetballen blonk Shaqiri wederom uit; met een fraaie beweging passeerde hij Fernandao, waarna de Albanese Zwitser opnieuw Arnautovic kon vinden. De aanvaller rondde koelbloedig af: 2-0.

Vlak voor rust leek de oud-Tukker ook nog zijn derde doelpunt te maken voor de Potters. De Oostenrijker met Balkanese-roots kon vlak voor Hart vrij uithalen, versloeg vervolgens de goalie, maar zag zijn inzet vervolgens op de lat belandden.

City probeerde in de tweede helft nog het onderste uit de kan te halen, maar had niet het vernuft om de Stoke-defensie te slechten. Daarentegen kregen de Potters nog een paar grote kansen op de 3-0, maar bleef marge van twee goals op het scorebord staan. Marco van Ginkel viel in de slotfase nog in voor Stoke.