Adele blijft meeste albums verkopen

Niet alleen de concertkaartjes voor Adele vliegen de deur uit, ook haar album 25 blijft een bestseller. Het album prijkt net als vorige week bovenaan de Album Top 100. Marco Borsato handhaaft zich op de tweede positie met zijn nieuwe album Evenwicht. Kinderen voor Kinderen behoudt de derde plek met het album Raar maar waar.

Adele staat bovendien niet één, maar twee keer in de lijst. Het album 21 uit 2011 is terug te vinden op de negende plek. De plaat staat in totaal al 227 weken in de Album Top 100. 31 weken daarvan bezette 21 de toppositie.

De hoogste nieuwe binnenkomer is Amor & Pasion van Il Divo. Het zevende studio-album van Il Divo kwam op 27 november uit en bevat twaalf nummers. De liedjes op het album zijn veelal bekende hits zoals A Las Mujeres Que Yo Ame (To All the Girls I've Loved Before) van Julio Iglesias en Si Voy A Perderte (Don't Wanna Lose You) van Gloria Estefan.

De plaat bevat ook een Latijnse versie van Beethovens Ode To Joy en een van de klassieke tango Por Una Cabeza uit 1935 die is gebruikt in de films Schindlers List en Scent Of A Woman met Al Pacino.

Album Top 10 Week 49
(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album, o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Adele - 25
2. (2) Marco Borsato - Evenwicht
3. (3) Kinderen voor Kinderen - Kinderen voor Kinderen 36 - Raar maar waar
4. (4) Justin Bieber - Purpose
5. (5) Enya - Dark Sky Island
6. (-) Il Divo - Amor y Pasion
7. (11) Kensington - Rivals
8. (12) Jan Smit - Kerst voor iedereen
9. (6) Adele - 21
10. (7) Guus Meeuwis - Morgen

Adele blijft meeste albums verkopen
Adele blijft meeste albums verkopen (Foto: BuzzE)