Verkrachte vrouw ontvangt 200 zweepslagen

Onze handelspartner Saudi-Arabië heeft een 19-jarige vrouw veroordeeld voor 6 maanden cel omdat zij slachtoffer is van een groepsverkrachting. Daarbovenop ontvangt de sjiitische misdadigster 200 zweepslagen.

Oorspronkelijk zou de vrouw slechts 100 zweepslagen ontvangen, gekoppeld aan 3 maanden op water en brood, maar omdat zowel zij als haar advocaat de pers hebben opgezocht, heeft de voorzitter van de VN-mensenrechtenraad besloten om haar straf te verdubbelen.

De vrouw had met een mannelijk klasgenootje van vroeger afgesproken om wat foto's uit te wisselen. Toen de twee samen in zijn auto zaten, doken er opeens twee mannen op, die het stel naar een rustige locatie ontvoerden. Daar hebben zeven mannen hun seksuele frustraties volledig losgelaten op de weerloze vrouw. Ook haar vriend werd door drie mannen mishandeld en verkracht.

Omdat de dame in kwestie met een vreemde man (geen familielid) in een auto zat en ook nog eens seks buiten het huwelijk had, wordt zij zwaar gestraft. De zeven verkrachters zijn ook opgepakt. Zij kunnen een gevangenisstraf tegemoet zien.

Internationaal is er behoorlijk wat verontwaardiging over de straf uitgesproken, maar de vrienden van onze koning hebben besloten elke vorm van kritiek naast zich te leggen. De advocaat van de vrouw is zijn vergunning ontnomen nadat ook hij de media had ingelicht over het geval. Later deze maand volgt er een hoorzitting en kan ook hij wellicht een tuchtmaatregel verwachten.

Eerder deze week is gebleken dat Saudi-Arabië de hoeveelheid executies flink heeft opgeschroefd. Dit jaar verloren al zo'n 151 mensen hun hoofd in het islamgekke land. Niet alleen criminelen kunnen de doodstraf hier verwachten, soms is het meer dan genoeg om te protesteren tegen de regering en sjiiet te zijn.