Koeman kritisch: "Mourinho kiest altijd voor de verdediging"

Ronald Koeman liet zich tijdens een interview met de Daily Mirror kritisch uit over Chelsea-manager José Mourinho. Onlangs won Koeman nog van Mourinho. De oefenmeester van Southampton vindt dat Mourinho zijn Chelsea te verdedigend laat spelen. 

"Chelsea geeft de voorkeur aan verdedigen wanneer aanvallen ook een optie is. Mourinho kiest er altijd voor om te verdedigen. Zelfs als zijn team 1-0 voor staat, verdedigt hij liever dan dat hij meer doelpunten maakt."

"Als je verdedigt, stel je de tegenstander in staat om terug in de wedstrijd te komen", weet de Nederlander, die met de Saints onlangs nog met 1-3 won van The Blues. "Het was daarom jammer dat Mourinho de scheidsrechter de schuld gaf toen hij van ons verloor", vervolgde Koeman.

"Hij wilde een strafschop in de eerste helft, maar in de eerste helft op Stamford Bridge hadden wij juist twee penalty’s moeten krijgen. Kijk, Arsenal kan een tegenstander echt uitschakelen. Dat is waarom hun overwinning op Manchester United zo indrukwekkend was", aldus de Nederlander.

"In aanvallend opzicht hebben ze United echt kapot gespeeld, terwijl Chelsea eigenlijk het tegenovergestelde doet", was Koeman kritsch in gesprek met de Engelse krant.