Uitslagen tweede ronde BeNe-League ijshockey

De leuke start van de BeNe-league vorige week heeft zich doorgezet in de tweede week van de competitie. Sterker, in alle gespeelde wedstrijden van het afgelopen weekend vielen tenminste zeven doelpunten. Er werden in totaal acht wedstrijden gespeeld waarin totaal liefst 74 goals werden gemaakt.

Vrijdag
Op de vrijdag stonden drie wedstrijden op het programma. Nijmegen verloor opnieuw en heeft na drie wedstrijden nog geen enkel punt. De Devils verloren hun thuiswedstrijd tegen Leuven met 3-7. Hijs Hokij Den Haag won zoals verwacht van Turnhout Tigers, maar dat ging moeizamer dan men had gedacht. Tegen een verre van compleet Belgisch team werd er in de eigen hal met slechts 4-3 gewonnen. De Hagenezen domineerden wel de wedstrijd en Turnhout had slechts elf schoten op doel, waarvan er dus wel drie ingingen. De wedstrijd is hieronder terug te zien:

 

Olympia Heist-op-den-Berg en Eindhoven Kemphanen maakten er net als vorige week een spektakel van. In de overtime scoorden de Belgen uiteindelijk de winnende goal: 7-6.

Zaterdag

De meest in het oog springende wedstrijd van de zaterdag werd gespeeld in Zoetermeer. De Panters namen het daar op tegen de Amstel Tijgers. Na een feestelijke voorstelling van de spelers werd het publiek ook nog verwend met een leuke wedstrijd waar de thuisploeg aan het langste eind trok, 7-4. Cas Staps was de grote man bij Zoetermeer met vier goals. Enkele beelden en een nabeschouwing kun je hieronder bekijken:

(Bron: YouTube)

Heerenveen Flyers won simpel met 8-1 van het vermoeide Olympia Heist-op-den-Berg, wat een dag eerder ook al moest aantreden. Tony Demelinne scoorde ook hier vier doelpunten voor de thuisploeg. Tot slot won Tilburg Trappers met 3-5 bij Red Eagles Den Bosch en Phantoms Deurne met 1-6 bij Dordrecht Lions.

Zondag

De laatste wedstrijd van het weekend was in Eindhoven. De Kemphanen speelden daar tegen Bulldogs Luik. Na twee periodes was de stand nog in evenwicht (2-2), maar in een roerige laatste periode trok Luik de wedstrijd naar zich toe om uiteindelijk met 2-7 te winnen. Opvallend was dat de keeper van Eindhoven, Hamers, een matchpenalty kreeg opgelegd vanwege vechten. Hij zal een automatische schorsing van twee duels moeten uitzitten.

Stand poule A

# Team Gespeeld Punten Doelsaldo
1 Heerenveen Flyers 2 6 12-2
2 Zoetermeer Panters 2 6 12-4
3 Hijs Hokij Den Haag 2 6 13-8
4 HYC Herentals 2 3 6-5
5 Phantoms Deurne 3 3 12-12
6 Dordrecht Lions 2 2 6-10
7 Turnhout Tigers 2 1 7-9
8 Amstel Tijgers 1 0 4-7

Stand poule B

# Team Gespeeld Punten Doelsaldo
1 Bulldogs Luik 2 6 13-5
2 Leuven Chiefs 2 6 11-4
3 Eindhoven Kemphanen 3 4 15-19
4 Tilburg Trappers 2 3 6-7
5 Olympia Heist-op-den-Berg 3 2 13-23
6 Eaters Geleen 0 0 0-0
7 Red Eagles Den Bosch 1 0 3-5
8 Nijmegen Devils 3 0 6-19

Bekercompetitie

Op vrijdag was ook het eerste duel om de nationale beker. In Tilburg, met de deze week gecontracteerde keeper Oosterwijk in het doel, was Eaters Geleen de tegenstander. De doelman van het Nederlands team, die ritme moest op doen voor het Oberliga-team van de club, kon niet voorkomen dat Geleen een 2-1 achterstand in de laatste periode omboog in een 2-4 overwinning.