Geheime boodschap op Pluto: 'Allah houdt van Mohammed'

Het is nog maar kort geleden dat de ruimtesonde New Horizons na een lange reis van bijna tien jaar bij Pluto arriveerde. De haarscherpe foto's die zijn genomen van de dwergplaneet zijn een bron van speculatie, zo ook onder IS fanaten.

Op een van de websites van de kalifaatpromoters, normaliter gebruikt voor onthoofdingen en andere mensonterende beelden, is een verhaal geschreven door een fanatieke IS-astroloog. Daarin beweert hij dat er op de foto's van Pluto, naast het 'hart', Arabische tekens staan. Die zijn geheel in de stijl van de alom bekende 'I Love New York' t-shirts, alleen staat op Pluto de boodschap; 'Allah Loves Mohammed'.

Ook de manen van de Pluto zijn niet veilig voor het woord van de profeet. Zo zou op Charon ook het Arabische teken voor Mohammed staan en wordt het met Hydra wel erg bont gemaakt. Hoewel er van die maan slechts een zeer wazige foto is verschenen, ziet de schrijver duidelijk dat de maan de vorm heeft van het Mohammed teken. Daarom moet volgens hem Hydra worden omgedoopt tot 'Maan van Mohammed'.

Pluto is nog niet zo heel lang onderwerp van vreemde theorieën over mogelijk verbogen boodschappen. Het is vooral de planeet Mars waar de meest wilde verhalen over rondspoken. Of de boodschap op Pluto afkomstig is van het opperwezen blijft nog een onbeantwoorde vraag.

Pluto (Foto: Nasa.gov)
Pluto (Foto: Nasa.gov)