Spanning in Groep C Copa na winst Peru

Peru heeft een mooie overwinning op Venezuela geboekt in de Copa America. Na de nipte nederlaag tegen Brazilie was dit precies wat het land nodig had om nog kans te maken op de kwartfinales in het Zuid-Amerikaanse voetbalkampioenschap. Claudio Pizarro scoorde als enige een doelpunt.

In de eerste helft domineerde Venezuela in de eerste 20 minuten en kreeg het enkele kansen via hun topspits Salomon Rondon. Hij miste echter een grote mogelijkheid. Daarna ging het wat meer gelijk op, totdat Amorebieta de rode prent gepresenteerd kreeg wegens natrappen. In de tweede helft ging Peru vervolgens op zoek naar een doelpunt. De beste kansen waren echter voor het Venezolaanse tiental in het derde kwart van de wedstrijd, via de counter. Peru leek de muur niet te slachten maar in de zeventigste minuut werd het dan toch 1-0 door Pizarro, de spits van Bayern Munchen. Hierna kwam Venezuela niet meer tot goede kansen en zo bleef het 1-0.

Hierdoor is er een opvallende situatie ontstaan. Er zijn vier ploegen met drie punten in groep C. De poule ligt daardoor compleet open met nog een wedstrijd tussen Colombia en Peru en respectievelijk Brazilie en Venezuela te gaan. De winnaars van deze wedstrijden zullen dan zeker zijn van een plaats in de kwartfinale. Over drie dagen zullen deze twee wedstrijden afgewerkt worden.