Depay rondt transfer naar Manchester United af

Memphis Depay heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract bij Manchester United. De topscorer van de Eredivisie is dolgelukkig.

"Dit is een droom die uitkomt; spelen voor de grootste club ter wereld en samenwerken met iemand die in mijn ogen de beste manager ter wereld is, Louis van Gaal", vertelt Depay op de officiële website van Manchester United. "Ik heb vertrouwen in mijn kwaliteiten en ik ga hard werken om mijn dromen te verwezenlijken."

Depay, die na zijn vierde jaar op Old Trafford mogelijk nog een jaar kan bijtekenen, scoorde vijftig keer in 124 officiële wedstrijden voor PSV. "Ik speelde sinds mijn twaalfde voor PSV en ik wil hen graag bedanken voor alles. Het was geweldig om de landstitel te pakken en ik ben blij dat ik daarvan deel uitmaakte."

Ook Van Gaal is zeer blij met zijn nieuwe aanwinst. "Ik ken Memphis goed van onze tijd bij het Nederlands elftal. Hij is een jonge en veelzijdige speler die de kwaliteiten heeft om op meerdere posities te voetballen. Memphis zal tijd nodig hebben om zich aan te passen aan het ritme van de Premier League."

De manager twijfelt er echter niet aan dat Depay de potentie heeft om een geweldige speler te worden. "Hij speelt bij de juiste club om zijn werk voort te zetten."