Perfect einde voor Xavi bij Barcelona

Een mooier afscheid had Xavi niet kunnen bedenken. De 35-jarige middenvelder vierde zaterdag in Berlijn de winst van de Champions League met FC Barcelona. Met de 'beker met de grote oren' voor de vierde keer in zijn handen zwaaide Xavi af. "Zelfs in de mooist mogelijke droom zou ik niet zo blij zijn als nu", jubelde de Catalaan, die als aanvoerder de trofee mocht ophalen bij UEFA-voorzitter Michel Platini. "Ik kan geen woorden bedenken, ik heb niets meer te wensen. Om op zo'n manier te vertrekken, is perfect."

Xavi stapte als elfjarig jongetje de jeugdopleiding van Barcelona binnen en nam 24 jaar later afscheid met 25 titels op zak. De geroemde strateeg op het middenveld was dit seizoen weliswaar niet meer verzekerd van een basisplaats, maar mocht in de finale tegen Juventus als invaller het laatste kwartiertje wel de aanvoerdersband dragen.

Na 767 wedstrijden voor Barça verhuist Xavi naar Qatar. "Ik krijg nu al een nostalgisch gevoel. Het is zwaar om te weten dat je nooit meer voor dit team zal spelen", zei de emotionele Xavi.