PVV'er gepest door fractiegenoten

Opnieuw is er gedoe binnen een PVV-fractie. Het Friese statenlid Jitske Eizema voelt zich ongewenst binnen de fractie en zegt dat ze slachtoffer is van pestgedrag. Dat meldt de Leeuwarder Courant donderdag.

Eizema werd bij de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart met voorkeurstemmen gekozen. Ze stond op een onverkiesbare zevende plek, maar schoof op naar plaats twee in de eindrangschikking.

Kennelijk zaten haar drie fractiegenoten niet op Eizema te wachten. Ze voelt zich ongewenst, genegeerd en spreekt van 'financieel en procedureel pest- en huftergedrag'. Ze heeft tevergeefs een klacht ingediend bij de provinciale griffie, want die mengt zich niet in fractie-aangelegenheden.

Het statenlid vreest dat de fractie uit elkaar spat. Dat zou voor de partij van leider Geert Wilders niet bepaald de eerste keer zijn. In de vorige periode (2011 tot 2015) was er binnen elf van de twaalf provinciale PVV-fracties sprake van scheuringen, ruzies en politici die uit de partij stapten. Ook in de Tweede Kamer en het Europees Parlement zag Wilders politici vertrekken.