Judoka De Wit verrast met brons in Zagreb

Judoka Frank de Wit heeft zaterdag verrassend een medaille gewonnen bij de Grand Prix van Zagreb. Het negentienjarige talent pakte brons in de categorie tot 81 kilogram. De Wit versloeg in de strijd om de derde plek de Italiaan Antonio Ciano op straffen.

Dex Elmont is er niet in geslaagd een medaille over te houden aan het toernooi in de Kroatische hoofdstad. De 31-jarige judoka, uitkomend in de klasse tot 73 kilogram, ging in de strijd om brons onderuit tegen Sagi Muki. De Israëliër won de partij om de derde plek met een yuko verschil. Eerder verloor hij al in de halve finale van Tsaganbaatar Khashbaatar uit Mongolië in de halve finale.

Sam van 't Westende werd in dezelfde klasse al meteen uitgeschakeld, net als Neal van de Kamer in de categorie tot 81 kilogram. Bij de vrouwen strandde Jennifer Wichers in de tweede ronde van de klasse tot 63 kilogram, Sanne van Dijke (-70 kg) werd ook al snel uitgeschakeld.

Er was wel goud voor Judoka Linda Bolder. In de finale rekende ze met een houdgreep snel af met Sally Conway. Bolder, die tegenwoordig uitkomt voor Israël, had Conway in de finale van de klasse tot 70 kilogram snel in de houdgreep. Toen ze dat twintig seconden volhield, was de partij voorbij. Een maand geleden was Bolder ook al de beste bij de GP van Samsun.