T-Rex vervangt robot

Op een rotonde in de Turkse hoofdstad Ankara, siert vanaf woensdag een dinosaurus standbeeld nadat een eerder beeld van een robot in opspraak was gekomen. Het is de volgende stap in de vete tussen de burgemeester en de architectenunie (TMMOB) over de bouw van een pretpark.

De burgemeester, Melih Gökçek, houdt nogal van prestigeprojecten. Het pretpark AnkaPark, waar dit standbeeld ter promotie voor dient, is er daar een van. De architectenunie protesteerde tegen de bouw hiervan vanwege gesjoemel met belastinggeld om het park te bekostigen. Daarop besloot Gökçek ze dwars te zitten en liet het grote robotstandbeeld plaatsen. Omdat het beeld ook met belastinggeld was betaald klaagde de unie de burgemeester aan en liet de bouw van het park tijdelijk stilleggen.

Nadat de klacht was ingediend kondigde de burgermeester aan dat hij de robot zou vervangen door een dinosaurus. Hij zei daarbij het te doen omdat de robot 'te veel op de zenuwen van de linksen zou werken'. Via Twitter vroeg hij vervolgens welke dinosaurus het zou moeten worden, de keuze is komen te vallen op een Tyrannosaurus Rex.

Hoelang het beeld dit keer blijft staan is maar de vraag, al gaf Gökçek tijdens de onthulling aan dat hij ook dit beeld weer zou vervangen bij klachten.

T-Rex vervangt robot in Anakara (Foto: Hurriyet)
T-Rex vervangt robot in Ankara (Foto: Hurriyet)