Twijfel Shanghai over verlengen Formule 1-contract

De organisatie van de Formule 1-race in Shanghai twijfelt eraan om het in 2017 aflopende contract met de F1 te verlengen. Eerst zal er onderzoek volgen naar de effecten die de sport op het imago van de stad heeft, terwijl de F1 daarnaast aantrekkelijker moet worden.

Afgelopen weekend trok de Formule 1 in Shanghai in totaal 145.000 toeschouwers. Zij zagen Lewis Hamilton een eenvoudige zege behalen, voor teamgenoot Nico Rosberg. De Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen werden hierachter derde en vierde. Max Verstappen was een van de weinige smaakmakers van de wedstrijd.

Yang Yibin, marketingmanager van de Chinese Grand Prix, was tegenover de Shanghai Daily duidelijk. "De races zijn niet zo briljant als tien jaar geleden. Daar zijn meerdere redenen voor te noemen. Zo zien we één team meerdere seizoenen domineren en is het voor de kleine teams heel moeilijk om het op te nemen tegen de grote constructeurs."

Er moet dan ook snel iets gaan veranderen. "We hadden vorig jaar UBS nog als titelsponsor, maar die besloten hun contract niet te verlengen voor dit jaar. Daar moet een reden voor zijn. Misschien dat er iets verandert wanneer Bernie Ecclestone niet langer aan de macht is."