Snelle rentree Marchisio na 'zware' blessure

Claudio Marchisio dacht iets meer dan een week geleden nog dat hij vanwege een zware knieblessure een half jaar niet zou kunnen voetballen. De diagnose van de medische staf bij het Italiaanse elftal bleek echter volledig onjuist. De middenvelder van Juventus kan elf dagen later, in de bekerwedstrijd tegen Fiorentina, al zijn rentree maken. Trainer Massimiliano Allegri nam Marchisio maandag op in zijn selectie voor de return in de halve finale van de Coppa Italia, waarin de Oude Dame een achterstand van 2-1 moet goedmaken.

De Italiaanse international hoorde op 27 maart van de doktoren dat er een scheurtje zou zitten in de voorste kruisband van zijn rechterknie. Bij nader onderzoek door de medische staf van Juventus bleek de schade echter veel minder ernstig te zijn. Na een paar dagen rust kan Marchisio dinsdag alweer voetballen.

Boze supporters van Juventus bedreigden de Italiaanse bondscoach Antonio Conte via sociale media met de dood. Volgens de fans laat Conte zijn internationals veel te hard trainen, met de blessure van Marchisio als gevolg.