Bloemendaal in regelrechte thriller naar laatste vier EHL

Hockeyclub Bloemendaal heeft zich geplaatst voor de halve finale van de EHL. De Mussen waren in een heuse thriller met 4-3 te sterk voor het Belgische Dragons. Tom Boon was zijn gewicht in goud waard door eigenhandig binnen acht minuten een 3-1 achterstand om te buigen in een 4-3 voorsprong.

Dat Dragons van een compleet ander kaliber was dat het Poolse Torun – waarvan een ronde eerder met 14-2 werd gewonnen – wist iedereen bij Bloemendaal. De Belgen doen het ieder jaar goed in de EHL en waren twee jaar geleden zelfs verliezend finalist. Bloemendaal was destijds in de eindstrijd te sterk. Vandaag bleek Dragons op zoek naar revanche, want vanaf het begin namen de bezoekers het initiatief.

Dit leidde tot een rappe 2-0 voorsprong, opgebouwd dankzij goals van Felix Denayer en Mathew Cobbaert. Bloemendaal slaagde er met moeite in om iets te veranderen aan die ontluisterende tussenstand. Pas vlak voor de lange pauze maakte Diede van Puffelen de aansluitingstreffer. De middenvelder verliet kort daarop geblesseerd het veld.

Nadat Glenn Schuurman een groene kaart had gekregen, maakte Dragons de voorsprong weer wat groter: Florent van Aubel tekende na 48 minuten voor de derde Belgische treffer. Tom Boon zorgde er acht minuten later voor dat iedereen weer op het puntje van zijn stoel ging zitten, door de 2-3 aan te tekenen uit een strafcorner.

Bloemendaal, inmiddels spelend met vier spitsen, bleek over een daverend eindschot te beschikken. Want Boon sloeg nog tweemaal toe. Eerst tipte de Belg de bal in het doel van zijn landgenoten en vlak daarna benutte hij ijskoud een strafbal. Het Kopje was in extase en niet zonder reden: de gastheren spelen zondag de halve finale van de Europacup.

Ton Boon schiet Bloemendaal met een strafbal naar de halve finale. (PRO SHOTS/Martijn Buskermolen)
Ton Boon schiet Bloemendaal met een strafbal naar de halve finale. (PRO SHOTS/Martijn Buskermolen)