Hockeysters Den Bosch halen uit tegen Izmaylovo in Europa

Hockeyclub Den Bosch heeft zich vrijdagmiddag eenvoudig gekwalificeerd voor de halve finale van de European Hockey Club Champions Cup (EHCCC). De Bosschenaren waren veel sterker dan het Russische Izmaylovo: het werd 9-0. Zaterdag speelt Den Bosch in de halve finale tegen Club de Campo.

De wedstrijd was nog amper begonnen of Den Bosch stond al op voorsprong. Het was Maartje Krekelaar die in de eerste minuut met haar backhand het doel onder vuur nam en de score opende. Vlak voor het einde van het eerste kwart viel het tweede doelpunt. Maartje Paumen benutte een strafcorner: de bal vloog in de kruising. Daarna was het aan de Russische keepster Oxana Boyko te danken dat de score niet in rap tempo opliep.

Toch maakte Paumen er voor rust 3-0 van, uit een strafbal. Izmaylovo stelde daar weinig tegenover en kwam zelden in de buurt van het doel van de Brabanders. Het was dan ook wachten op de 4-0 na rust.

In de eerste minuut van het derde kwart kreeg Izmaylovo nog een strafcorner, maar daarna ging het hard. Binnen drie minuten liep Den Bosch uit naar een 6-0 voorsprong. Vera Vorstenbosch scoorde twee keer en ook Paumen wist het net nog een keer te winnen. Aan het eind van het derde kwart schreef Lieke Hulsen de 7-0 op haar naam.

Daarna was de jacht op de ‘tien’ geopend. Paumen maakte de 8-0 en in de slotminuut prikte Marloes Keetels de 9-0 binnen. De tien werd echter net niet gehaald.