Ex-directeur Nederlandse Moslim Omroep verdacht van omkoping

Voormalig Nederlandse Moslim Omroep (NMO) directeur Frank W. wordt door justitie verdacht van het aannemen van smeergeld. Daarnaast wordt hij ook verdacht van het plegen van fraude met Europese filmsubsidies. verdachte mag maandag voor het hekje verschijnen om uitleg te geven.

Frank W., die directeur was van de NMO van 2004 tot 2009, zou onder andere een tv en dvd-recorder ter waarde van 13.000 euro hebben gekregen van Rob H. die mede verdachte is. Tevens mocht Frank fijn shoppen tot een bedrag van 18.000 euro met de creditcard van Rob.

Om het boekhoudkundig te verantwoorden zou Frank de nodige facturen hebben vervalst. De Fiscale Opsporings en Inlichtingendienst (FIOD) kwam zes jaar geleden al bij de NMO op de koffie om te controleren of die wel zuiver was. Kort daarna was de koek bij de koffie ineens op en ging de NMO onverwachts failliet.

Vriend Rob wordt beschuldigd van het omkopen van Frank, het vervalsen van accountantsverklaringen en het samen met W. indienen van valse subsidieaanvragen. De buit van het duo zou een forse 700.000 euro bedragen.

Rob maakte, naast boekhoudkundige vervalsingen , diverse documentaires over maatschappelijke thema's en kreeg in 2007 nog een Zilveren Nipkow uitgerijkt.