Cricketers Engeland blameren zich met uitschakeling in groepsfase WK

De cricketers van Engeland hebben zich geblameerd door al in de groepsfase van het WK uitgeschakeld te worden. In Adelaide was Bangladesh met 15 runs te sterk voor Engeland en daarmee kan Engeland de kwartfinales definitief vergeten.

Engeland won de toss en kozen ervoor om eerst te fielden. Bangladesh kwam in hun inning tot 275 runs tegenover het verlies van zeven wickets. Het was de grootste score ooit voor Bangladesh tegen Engeland. Grote man bij Bangladesh was Mahmudullah Riyad. Hij kwam tot 103 runs en was daarmee de eerste speler van de Tigers die tijdens een WK-wedstrijd een century op het bord wist te krijgen.

Engeland wist wat hun te doen stond in hun inning. 276 runs lopen en dan bleven de kwartfinales nog in het zicht. De Engelsen kwamen echter niet verder dan 260 runs. Na 48.3 overs bowlde Rubel Hossain James Anderson uit en daarmee was de partij klaar. Joss Buttler en Ian Bell waren bij Engeland goed voor respectievelijk 65 en 63 runs. Engeland wist dit toernooi alleen van Schotland te winnen. 

De vier kwartfinalisten uit groep A zijn bekend. Nieuw-Zeeland is al zeker van de groepswinst (10 uit 5). Australië en Bangladesh hebben zeven punten na vijf wedstrijden en Sri Lanka zes. Bangladesh staat voor het eerst in de kwartfinale van het WK. Engeland en debutant Afganistan hebben twee punten na vijf wedstrijden en zijn uitgeschakeld voor de volgende ronde. Ook Schotland kan na de groepsfase naar huis, na vier wedstrijden zijn ze nog puntloos.

In groep B heeft India zich al geplaatst voor de kwartfinale. Zuid-Afrika, Pakistan, Ierland en West-Indies strijden om de overige drie plekken. De groepsfase duurt nog tot 15 maart.